Skip to main content

2 mei – 150 jaar volkspark

Op 2 mei 1874 opende het eerste Volkspark van Nederland haar poorten in Enschede, en dit jaar vieren we groots haar 150-jarig bestaan!

Gedurende heel 2024 zal het Volkspark bruisen van festiviteiten voor alle inwoners van Enschede, met speciale aandacht voor de jeugd van 6 tot 16 jaar. De aftrap van het jubileumjaar vindt plaats op 2 mei van 14:00 tot 17:00 uur met een sport- en spelmiddag, georganiseerd in samenwerking met Alifa, Sportaal, Panna Knock-Out, de Museumfabriek, tennisclub ELTC en Concordia. Het doel van deze middag is om kinderen en jongeren op een laagdrempelige manier samen te brengen en te laten ontwikkelen op zowel sportief als sociaal vlak, waarbij ontmoeting al 150 jaar het motto van het Volkspark is.

Wat staat er op het programma?

Voor de jeugd is er van alles te beleven! Sportaal zorgt voor een spannend parcours waarop kinderen kunnen BMX’en en steppen, een uitdaging kunnen aangaan met lasergamen of zich kunnen meten in een blaze pods challenge. Voor de kleintjes is er een XXL knikkerbaan om te bouwen, georganiseerd door Met Zonder Jas.

Ben je een jonge voetbaltalent als de nieuwe Lionel Messi? Doe dan mee aan het Panna Knock-Out toernooi. Gedurende de hele middag vindt er een knock-out toernooi plaats om te bepalen wie de beste straatvoetballer van Oost-Nederland is. Dit kampioenschap dient als voorronde voor het Nederlands kampioenschap.

Voor de tennisliefhebbers is er de mogelijkheid om kennis te maken met de tennissport en/of een balletje te slaan op de tennisbaan van ELTC in het Volkspark. Zorg ervoor dat je gympen draagt!

Naast de sportactiviteiten zijn er ook culturele en creatieve bezigheden, zoals het beschilderen van porseleinen borden of bekers, schminken, een schaaktoernooi of een puzzeltocht door het park.

Voor de geïnteresseerden in de geschiedenis van het Volkspark, is er de Verhalenkar waar verhalen worden verteld en waar je kunt deelnemen aan de Twentse taalquiz.

Bron: https://www.uitinenschede.nl/evenementen/150-jaar-volkspark-tijd-voor-het-volkspark


  • Delen met je vrienden: