Skip to main content

Buren op visite bij moestuin

Deze titel dekt niet helemaal de lading. Er was visite, maar we zijn geen directe buren. Vertegenwoordigers van de Bothoven kwamen een kijkje nemen in onze moestuin op het Robsonterrein. Twee wijkbestuursleden, Tom Zwolman en Richard Spek kwamen tussen kerst en oud en nieuw bij ons op de koffie. Samen met Kim en Demi die het moestuinproject in de Bothoven onder hun hoede zullen nemen.

Daar komt best wat bij kijken

Initiatiefnemers en begeleiders Dédé Grützmacher en Anneke Coops konden ze alles vertellen over hoe een en ander bij ons is voorbereid en hoe het nu loopt. In de Bothoven heeft men inmiddels een stuk grond en wil men dit jaar aan de slag. Een schoongrondverklaring is dan wel belangrijk of op zijn minst een onderzoek naar de kwaliteit van de bodem. Dat laatste is handig als de tuiniers er zeker van willen zijn dat de grond geschikt is voor hun plannen, bijvoorbeeld als ze duurzaam willen tuinieren. Ook is van belang om te weten hoe je de tuin wilt inrichten en gebruiken. Een collectieve tuin of afzonderlijke perken voor de individuele gebruikers. En vergeet de kinderen niet. Bij ons is dat een van de succesfactoren van het moestuinproject.

Ook is het niet onbelangrijk om een simpel huishoudelijk regelement te maken als je met elkaar hetzelfde stukje grond gebruikt. De vertegenwoordigers van de Bothoven lieten blijken dat ze deze tips goed kunnen gebruiken. We wensen ze veel succes en komen deze zomer graag langs voor een beschuit met verse aardbeien.

Gerard Wieffer


  • Delen met je vrienden: