Skip to main content

Dit zijn we

Dédé Grützmacher wijkraad Horstlanden Veldkamp
Dédé Grützmacher
Secretaris

Dédé is de spreekwoordelijke spin-in-het-web van de wijkraad. Wie een vraag heeft of een opmerking kan bij haar terecht. Als ze u zelf niet kan helpen leidt zij uw verzoek door, zodat u altijd een antwoord krijgt. Naast haar werk voor de wijk organiseert ze tentoonstellingen, die te zien zijn in Galerie Dédé Grützmacher in het Robsonpand, Blekerstraat 165.

Lex Pauka wijkraad Horstlanden Veldkamp
Lex Pauka
Voorzitter

Als voorzitter van de wijkraad probeert hij alle activiteiten van de wijkraad, de wijkkrant en de website op een relaxte manier in goede banen te leiden. Lex is actief als communicatie-advieur en beeldend kunstenaar. Hij gelooft in het vermogen van wijkbewoners om zaken die hen bezighouden, met steun van de wijkraad, zelf te regelen.

Edward Borggreve wijkraad Horstlanden Veldkamp
Edward Borggreve
Penningmeester

Penningmeester Edward Borggreve, boerenzoon uit Tilligte, werkt en woont al jaren in Enschede. Zijn vak is het financieel begeleiden van projectaanvragen om subsidies te verwerven voor de UT. Ongetwijfeld kan hij de wijkraad daar ook een handje bij helpen. Hij zag de oproep voor een penningmeester en vond dat je, als je ergens woont ook een bijdrage moet leveren aan de gemeenschap. Hij is enthousiast over het wijkraadswerk en tekent daarbij aan dat er meer ruchtbaarheid gegeven kan worden aan wat de wijkraad kan betekenen voor de bewoners.

Marieke van der Heijden wijkraad Horstlanden Veldkamp
Marieke van der Heijden
Bestuurslid

Op haar eigen, zeer persoonlijke en soms humoristische manier zorgt zij ervoor dat alles wat er in de wijkraad speelt wordt vastgelegd en terug te vinden is. Zij combineert haar vrijwilligerswerk voor de wijk met een baan als juridisch medewerker bij de gemeente.

Anneke Coops wijkraad Horstlanden Veldkamp
Anneke Coops
Vice-voorzitter

Anneke werkt al vele, vele jaren voor de wijk in tal van verschillende functies. Haar belangstelling gaat vooral uit naar culturele activiteiten. En dat is geen wonder, ze is zelf beeldend kunstenaar naast haar job als ervenconsulent bij Het Oversticht, een organisatie die zich bezighoudt met veranderingen in de leefomgeving.

Elles de Wit wijkraad Horstlanden Veldkamp
Elles de Wit
Bestuurslid

Elles werd geboren in de Emmastraat en woont nog steeds in onze wijk. Ze is opgeleid voor het werken in de zorg. Daarnaast volgde zij voor haar hobby een fotografie-opleiding. Elles is in het bestuur actief met het vergroenen van de wijk, kunst- en jeugdprojecten. Alles wat het onderlinge contact tussen wijkbewoners bevordert heeft haar belangstelling.

Gerard Wieffer wijkraad Horstlanden Veldkamp
Gerard Wieffer
Bestuurslid

Gerard woont sinds 2019 in de wijk. Het leek hem een goed idee om desgevraagd lid te worden van de wijkraad en zo de wijk beter te leren kennen en een handje te helpen. Gerard brengt een rijkdom aan ervaring mee als coach/adviseur in binnen- en buitenlandse projecten. Naast zijn werk als bestuurslid is hij redacteur van de wijkkrant en verzorgt hij de rubriek Nieuws op de website.

Hilde Agterbos wijkraad Horstlanden Veldkamp
Hilde Agterbos
Redactie wijkkrant

Hilde is onderwijskundige. Zij heeft als redacteur mede het karakter bepaald van de wijkkrant. Zij ziet de wijkkrant als een middel om bewoners op een laagdrempelige manier bij de wijk te betrekken. Dat komt tot uitdrukking in haar artikelen, die vaak betrekking hebben op interessante bewoners, ondernemers en de geschiedenis van de wijk.

Eelco Collou wijkraad Horstlanden Veldkamp
Eelco Collou
Vormgever

De wijkkrant dankt zijn aantrekkelijke uiterlijk en de hoge waardering van de wijkbewoners mede aan Eelco. Het lukt hem telkens weer om al die stukken op een smakelijke manier op papier te krijgen. Daarnaast onderhoudt Eelco het contact met de adverteerders. Dat werk combineert hij met zijn baan in de verslavingszorg.

Marco Rosema wijkraad Horstlanden Veldkamp
Marco Rosema
Lid van de wijkraad

“Niks is zo mooi als Enschede”, zegt Marco Rosema. Sinds kort is hij lid van de wijkraad. Marco (52) woont sinds 2 jaar met zijn vrouw en zoon aan de Volksparksingel. Geboren en getogen in Stadsveld en werkzaam als manager bij sociaalwerk organisatie Wijkracht. Op de vraag waarom hij actief wil zijn in de wijkraad zegt hij: ”Ik wil kijken hoe ik mét anderen onze wijk beter kan maken. De kwaliteit van onze leefomgeving wordt voor een belangrijk bepaald door hoe je met elkaar omgaat,” voegt hij daaraan toe. Daarom wil hij meer contact met de héle wijk. “De wijkraad kan verder ook wel wat verjonging gebruiken”, meent hij. Én meer kleur. Genoeg werk aan de winkel. Welkom Marco!

Anne Lamers wijkraad Horstlanden Veldkamp
Anne Lamers
Lid van de wijkraad

Anne Lamers is betrokken bij het Volkspark en de club Parkeren en Verkeer. Het park gaat haar aan het hart. Er is, zegt ze, veel aandacht nodig om het park aantrekkelijk te houden voor alle gebruikers met hun verschillende behoeften en gedrag. Parkeren en verkeer is een nooit eindigend project. In een wijk die niet groter wordt, maar waar wel steeds meer mensen wonen, werken en studeren ontstaan altijd nieuwe knelpunten. De kunst is om samen met de gemeente en andere betrokkenen te werken aan oplossingen waar iedereen zich in kan vinden.

Ferdie Keizers wijkraad Horstlanden Veldkamp
Ferdie Keizers
Bezorger

Ferdie heeft als bezorger van de wijkkrant een belangrijke functie in de communicatie met de bewoners. Vier keer per jaar en soms vaker komt hij langs bij de 3000 brievenbussen die onze wijk telt. Weinig mensen kennen de wijk zo goed als hij. Daarnaast is hij druk met zijn bedrijf: Kattenoppas Cat Lucky.