Skip to main content

Een goede buur is beter dan een….

Iedereen kent deze spreuk en zal het hopelijk kunnen beamen. Maar wat nou als die buur niet zo goed is óf de buur denkt over jou dat je niet zo’n goede buur bent. Vermoedelijk kent iedereen wel het programma van de Rijdende Rechter en kijken we met leedvermaak, verontwaardiging of verbazing wat mensen elkaar kunnen aandoen. Nóg mooier is het als na de uitspraak buren elkaar weer de hand kunnen schudden.

We mogen hopen dat iedereen probleemloos en met plezier met zijn buren kan samenleven. Maar soms gaat dat niet. Kleine ergernissen groeien uit tot grote irritaties en het lukt niet om er rechtsreeks met elkaar over te spreken. Trots, schaamte of verongelijktheid spelen de betrokkenen dan parten. De ervaring heeft geleerd dat tussenkomst van een buitenstaander kan helpen. Iemand die neutraal is en geen standpunt heeft. Slechts de wens partijen weer met elkaar in gesprek te krijgen en prettig naast elkaar te laten leven. Leven en laten leven.

Wie nu denkt, ik kan wel wat hulp gebruiken in mijn contact met de buren die kan  BUURTBEMIDDELING inschakelen. Dat zijn ervaren mannen en vrouwen in het bemiddelen in  ruzies/conflicten/meningsverschillen tussen buren. Een dertigtal mannen en vrouwen doen hun uiterste best buren weer met elkaar in gesprek te brengen en hen samen de geschillen te laten oplossen. Dit jaar hadden ze tot nu toe 255 meldingen. In 63% van de gevallen slaagden ze erin de klachten op te lossen. Succes is dus niet altijd gegarandeerd. De werkwijze in deze coronatijd moest uiteraard aangepast worden en maakt direct contact hooguit wat lastiger. Maar de bemiddelaars zijn zeer creatief en passen hun aanpak aan en hebben veel geduld. Vaak gaat het over geluidsoverlast, pesterijen of geroddel en gedoe rond de tuin.

Mocht u nou denken dat u wel wat hulp kunt gebruiken in het contact met uw buren geef uzelf, én die lastige buurman of buurvrouw de kans om de situatie te verbeteren.

En wacht niet te lang! U kunt BUURTBEMIDDELING dagelijks bereiken tussen 09.00 en 17.00 op 06-53347021 of 06 82824184. Als u meer info wilt www.buurtbemiddelingenschede.nl


  • Delen met je vrienden: