Skip to main content

Gaat u ook voor duurzaam?

De gemeente heeft heel wat tips verzameld in deze nieuwsbrief. Leuk en nuttig als u wilt weten wat u zelf zonder al teveel moeite kunt doen.

Duurzaam053

juni 2022

 

Het klimaat verandert, Enschede verandert mee. Blijf op de hoogte van het laatste duurzame nieuws uit Enschede en kom in actie voor een gezonde en duurzame stad! 

 

Wadi aan de Oldenzaalsestraat

 

GROENBLAUWE FIETSTOCHT

 

Tijdens de GroenBlauwe fietstocht kom je langs wadi’s, groene daken, beken, bronnen en nog veel meer bezienswaardigheden op het gebied van water en klimaatadaptatie. Heb jij de route al gefietst? 

 

 

PARKEREN ONDER ZONNEPANELEN

 

We helpen eigenaren van parkeerterreinen met het realiseren van overkappingen met zonnepanelen. Parkeerterreinen zijn heel geschikt voor de opwek van duurzame electriciteit. 

 

Twentse Waterweek - een week lang water activiteiten in alle Twentse gemeentes. 11 t/m 19 juni 2022

 

TWENTSE WATERWEEK

 

Tijdens de Twentse Waterweek van 11 t/m 19 juni 2022 worden door heel Twente leuke activiteiten georganiseerd voor jong en oud rondom het thema water. Bekijk het programma!

 

 

 

 

DUURZAAMHEIDSROUTE A35

 

De Duurzaamheidsroute A35 kan energie opwekken voor 25.000 huishoudens. Uit het verkenningsrapport bleek dat de grond langs de A35 geschikt is voor zonnevelden. Nu is het tijd om de plannen concreet te maken! 

 

 

KRINGLOOPWINKEL HET GOED OP NIEUWE LOCATIE

 

Ben jij al op de nieuwe locatie van Kringloopwinkel Het Goed geweest? Je vindt de winkel nu aan de Boddenkampsingel. 

 

 

RUIMTE VOOR INSECTEN EN VLEERMUIZEN IN DE WONING VAN RUUD

 

Als architect je eigen woning bouwen is natuurlijk een ultiem doel. Ruud van der Koelen deed het. Bij de bouw hield hij rekening met duurzaamheid en de natuur. 

 

 

10 JARIG CONTRACT VOOR VERDUURZAMEN VASTGOED

 

Over 20 jaar moeten al onze gemeentelijke gebouwen energieneutraal zijn. Een energieneutraal gebouw wekt zelf evenveel energie op als dat het verbruikt. We hebben zes partijen gecontracteerd die ons komende 10 jaar gaan helpen. 

 

 

HYBRIDE WARMTEPOMP DE NIEUWE STANDAARD VANAF 2026

 

Het kabinet heeft aangekondigd dat vanaf 2026 (hybride) warmtepompen de standaard worden voor het verwarmen van woningen. Dat betekent dat je bij vervanging van de CV-ketel moet overstappen op een duurzaam alternatief. 

 


  • Delen met je vrienden: