Skip to main content

Gratis ophaalservice voor gewipte tegels

Nieuw in Enschede: de tegelservice! Wie rondom het huis tegels vervangt door gras, bloemen, planten en bomen kan zijn gewipte tegels gratis laten ophalen. De tegelservice is speciaal opgezet voor het NK Tegelwippen en loopt tot 30 september 2021. De ophaaldienst kan aangevraagd worden via www.enschede.nl/tegelwippen.

Onderhoud Enschede, onderdeel van de gemeente, maakt twee keer per week een ronde door de gemeente om tegels op te halen. Deze worden gesorteerd en grotendeels opgeslagen. Gemeente Enschede gebruikt de opgehaalde tegels zoveel mogelijk opnieuw in stoepen. Wat niet gebruikt kan worden, gaat naar Twee R Recycling Groep in Hengelo. Zij maken er betonpuin van dat opnieuw gebruikt kan worden. Zo maken we onze gemeente mooi groen én verlagen we de uitstoot van CO2.

Hoe werkt de tegelservice?

Wat is het NK Tegelwippen?
In het NK Tegelwippen gaat het erom zoveel mogelijk verharding te verruilen voor groen. Groen gaat wateroverlast tegen, koelt de omgeving als het warm is, houdt water vast wanneer het droog is en biedt dieren een schuilplaats en voedsel. Naast Enschede doen er zo’n 70 gemeenten in Nederland mee.


  • Delen met je vrienden: