Skip to main content

23 september: Groene Burendag 2023

En in onze wijk vieren wij dit weer met de herfstplantjesmarkt!

De plantjesmarkt begint al een traditie te worden; ook dit najaar willen we weer een paar kramen plaatsen voor het Robson aan de Blekerstraat. Er is weer veel plaats voor planten die teveel zijn in jouw tuin maar nog wel een plekje kunnen krijgen in een andere tuin, voor zelf geoogste zaden en voor oogst uit je moestuin! En natuurlijk mag je weer voor niets planten komen uitzoeken die ‘over’ zijn in een andere tuin maar in jouw tuin of op jouw balkon nog een prima plekje kunnen krijgen. Zo draag jij ook bij aan het welbevinden van mensen om je heen, maar ook bijvoorbeeld van insecten die we hard nodig hebben.

Natuurlijk zijn er weer mensen aanwezig die je tips kunnen geven en misschien heb je zelf wel goed tips voor tuin of balkon!

Als jij ideeën hebt voor een invulling die verder gaat dan planten ruilen en informatie uitwisselen horen we die graag. Wij hebben nog wel een idee: dit najaar heeft de Groene Loper Enschede een actie om klimplanten weg te geven. Wij gaan dat zelf doen! Heb je klimplanten in je tuin of balkon, maak er stekjes van en bied ze aan. Denk aan wilde wingerd, klimop, campsis, bruidssluier, clematis enzovoorts…. Op internet vind je handleidingen hoe je moet stekken. Voor meer groene gevels in de straten van Horstlanden Veldkamp!

Neem contact op met anneke@horstlandenveldkamp.nl als je vragen of ideeën hebt of als je graag een klimplant tegen je voorgevel wil plaatsen.


  • Delen met je vrienden: