Skip to main content

22 april Dag van de aarde: tuincafé en challenge

De Dag van de aarde (Earthday) wordt sinds ruim 50 jaar wereldwijd jaarlijks door meer dan een miljard mensen gevierd. Er zijn dan activiteiten met als doel de mensen bewust te maken van het bijzondere van de aarde en het leven daarop.

Ook in Enschede wordt de Dag van de aarde gevierd, op 22 april 2023.

Van 13-16 uur is er bij Stoet (in de bibliotheek) een tuincafé waar onder andere de Enschedese tuincoaches je van alles over groen in je tuin kunnen vertellen. Zie ook De Groene Loper Enschede.

In de aanloop naar de Dag van de aarde 2023 organiseren de Rijksuniversiteit Groningen en NOVA een educatief project en een challenge voor leerlingen in het primair onderwijs. Om stil te staan bij een unieke foto van onze unieke aarde die bijna tien jaar geleden is gemaakt.
De challenge bestaat uit een oproep aan alle kinderen van Nederland. Maak een filmpje van een minuut van een mooie plek in je directe omgeving die belangrijk voor je is, en die volgens jou beschermd moet worden. De school van de leerlingen die het mooiste filmpje inzenden, krijgt een dag lang het NOVA Mobiel Planetarium op bezoek. De deadline voor het insturen van de filmpjes is 31 mei 2023.

Als er meer nieuws is over deze dag komt dat hier te staan.

 


  • Delen met je vrienden: