Skip to main content

Lezing ‘Mijn 1000-soortentuin’ met Luc Hoogenstein

Op woensdag 21 juni om 19.30 uur verzorgt bioloog Luc Hoogenstein tijdens het ZOMER-tuincafé van de Groene Loper Enschede bij Het Robson, Blekerstraat 165 in Enschede een lezing ‘Mijn 1000-soortentuin’, naar aanleiding van zijn gelijknamige boek.

Er zouden wel eens veel meer dieren en planten in tuinen kunnen leven dan de meeste mensen denken. Luc Hoogenstein, bioloog en tot voor kort boswachter wilde dat wel eens onderzoeken en ging de uitdaging aan om binnen één jaar 1000 soorten in zijn tuin waar te nemen. Het resultaat was overweldigend: hij vond in zijn gewone stadstuin meer dan 1500 soorten! Hoe?

In zijn lezing ‘Mijn 1000-soortentuin’ geeft hij allerlei tips om planten, mossen, vogels, libellen, vlinders, insecten enz. te vinden én om ze in de tuin te krijgen en zo de biodiversiteit te verhogen. Men kan de tuin bijvoorbeeld aantrekkelijk maken door voedersituaties te creëren, libellen lokken door ze een uitkijkpunt te bieden en bodemdieren vinden door een tegel of houten plank op de aarde tussen de planten te leggen en na een paar dagen te kijken wat eronder zit. Dit alles doorspekt hij met humorvolle anekdotes.

Nog veel meer te doen in het ZOMER-Tuincafé

Het ZOMER-Tuincafé, waar de lezing deel van uitmaakt, is al om 18 uur geopend. Bezoekers worden getrakteerd op een verse groenetensoep met groentjes uit de Robson Buurttuin. De Groene Loper Enschede en de gemeente helpen je om je groene plannen voor Burendag rond te krijgen. Bestel biologische bloembollen voor een gereduceerde prijs. Heb je een tuinvraag? Vraag het de Tuincoach. En heb je nog veel tegels in je tuin? Meld je aan voor Wip&Win.

 

De lezing en het Tuincafé zijn gratis. Voor de lezing kunt u zich aanmelden via www.groeneloperenschede.nl. Locatie: Het Robson, Blekerstraat 165, Enschede

 

 


  • Delen met je vrienden: