Skip to main content

15 april: Plantjesmarkt

We organiseren weer een plantjesmarkt op 15 april van 10.00 tot 13.00 op het terrein voor het Robsongebouw aan de Blekerstraat 165.

Daar mag je plantjes ruilen, kopen, meenemen en weggeven

Op de Plantjesmarkt kun je planten uitwisselen, en anderen blij maken met plantjes en stekjes die je over hebt. En misschien heb je wel zaad van vorig jaar bewaard, van planten die het heel goed deden. Maar ook als je plantjes zoekt om opengevallen plekken in je tuin te vullen of als je gewoon nieuwsgierig bent is de Plantjesmarkt de moeite waard!

de plantjesmarkt vorig jaar

Tuincoaches

Hebben je  planten de winter overleefd of heb je lege plekken die opgevuld moeten worden? Weet je niet welke planten het beste groeien op welke plek? Of zijn er juist planten die zich teveel uitbreiden? De tuincoach kan je helpen.

Op de plantjesmarkt ontmoet je andere wijkbewoners en kun je ervaringen uitwisselen bij een kopje thee of koffie en zelfgebakken taart. Neem gelijk even een kijkje in de moestuin en de kindermoestuintjes naast het Robsonpand.

Pootaardappelen

Aan de eerste vijftig bezoekers geven we een gratis pootaardappel weg, type ‘Annabelle’, met plant- en oogstinstructie! Die ene aardappel, al is die geplant in een bak op je balkon, levert later in het seizoen een heerlijke maaltijd op!

De Plantjesmarkt is onderdeel van de Groene Wijkkalender

De Groene Wijkkalender wordt gevuld met leuke groene acties en evenementen met als doel overal in de wijk planten te laten groeien en bloemen te laten bloeien. Dat doen we door samen bloembollen en vaste planten te planten en bloemenzaad te zaaien in groenstroken, geveltuinen, voortuinen en boomspiegels, door stoepplantjesexcursies door de wijk te houden, met films en informatie over tuinieren, bomen en natuur in de wijk en door de Plantjesmarkt die we nu voor de derde keer organiseren.

Wil je meer tips of wil je meedoen met deze groene actie? We kunnen altijd hulp gebruiken. Meer informatie bij anneke@horstlandenveldkamp.nl

 


  • Delen met je vrienden: