Skip to main content

wat een winter…

Het water gaat zakken, de temperaturen gaan weer stijgen, en na een korte rustperiode gaat de natuur weer ontwaken, heus! De vele regen van de afgelopen maanden heeft invloed op ons humeur maar doet ook wat goeds: de natuur vaart er wel bij.

In de tuin, op het balkon en in het park kun je als je goed oplet best veel zien gebeuren. Bolletjes beginnen al voorzichtig uit te lopen; knoppen worden al dikker.

Als je de afgelopen herfst de uitgebloeide planten hebt laten staan zul je nu merken dat mezen, mussen en vinken je dankbaar zijn; die komen op de zaden af en op nog aanwezige vruchten aan bomen en struiken (zoals appeltjes en rozenbottels). Als de zon dan ook nog even doorbreekt is het genieten van dat gedoe. Ze beginnen ook weer te fluiten, een hoopvol geluid!

Onder de groene knop gaan we in 2024 weer verder met tuin- en natuurweetjes. Wil je jouw tuin ook graag eens (digitaal) laten zien aan je wijkgenoten? Gerard (schrijver) en Elles (fotograaf) komen graag bij je langs. Wil je zelf mooie foto’s laten zien van je lentetuin, van de voorjaarsbloemen over een paar maanden? Stuur ze ons op, dan maken we er een rubriek ‘Lente in de wijk’ van.

Noteer alvast 20 april in je agenda. Dan organiseren we weer een plantjesmarkt voor het Robson. Wil je meedenken? Laat het ons weten!

Neem contact op met anneke@horstlandenveldkamp.nl als je foto’s, vragen of mooie ideeën voor de Groene Wijkagenda hebt.


  • Delen met je vrienden: