Skip to main content

Week van de Groene Tuin van 26 maart tot en met 1 april én plantjesmarkt op 20 april!!

Week van de Groene Tuin: van dinsdag 26 maart t/m maandag 1 april 2024

Doe jij ook mee? In de Huis aan Huis van 20 maart stond een artikeltje over deze landelijke actie waar wij natuurlijk graag aan meedoen. In de krant worden drie tips gegeven, op de website https://weekvandegroenetuin.nl/ vind je er nog veel meer.

Een groene tuin is niet alleen goed voor planten en dieren maar ook voor jezelf en je familie. De tuin is koeler in de zomer, regenwater kan goed weglopen en bovendien is (natuurlijk) groen gewoon goed voor je gezondheid. In een omgeving waar bomen en struiken staan leven mensen langer en zijn ze gezonder dan wanneer de omgeving heel stenig is.

En nu een paar tips:

  1. Wip je tegels. Haal wat tegels weg en vervang ze door beplanting of maak een terras met bredere voegen zodat het regenwater weg kan.
  2. Verwelkom dieren in je tuin. Is je tuin bijvoorbeeld geschikt voor egels? Dan moet hij erin en eruit kunnen! En heb je schuilplekken en nestmogelijkheden voor vogels en insecten?
  3. Maak je omgeving klimaatbestendig. Je kunt bijvoorbeeld een regenton plaatsen, waardoor je regenwater kunt geven aan de planten in droge tijden. Bespaart kraanwater!
  4. Plant en zaai. Als planten op de juiste plek staan, hebben ze minder onderhoud en water nodig, en zijn ze minder vatbaar voor plagen en ziektes.

Op de website staan nog veel meer tips en je kunt er groene acties vinden. Ook is er een fotowedstrijd waaraan je kunt meedoen.

Plantjesmarkt 20 april 10-12 uur voor het Robson aan de Blekerstraat 165

De week is een mooie aanloop naar onze plantjesmarkt op 20 april! Voor vragen kun je bij de aanwezige vrouwen met groene vingers terecht en je kunt natuurlijk je eigen tips delen! Tot dan!


  • Delen met je vrienden: