Skip to main content

Groene Loper Enschede kijkt terug en vooruit

Boomdeeldag

De gemeente Enschede organiseert op 22 januari 2022 in samenwerking met de Provincie Overijssel deze winter een Boomdeeldag  voor bomen en bosplantsoen. Doe jij ook mee met deze actie? Lees dan voor verdere informatie op Iedereen een Boom-actie. En vergeet dan natuurlijk niet om de geplante bomen ook aan te melden.

Zo Groen Geveltuinen winactie voltooid!

In maart startte de actie waarbij 10 straten geveltuinen konden winnen. De inschrijvingen overtroffen de 10 ruim, waardoor er geloot moest worden. In alle 10 winnende straten zijn de tuintjes inmiddels aangelegd en hebben bewoners een plantdag georganiseerd waarop de plantjes de grond in gingen. Ook in niet winnende straten zijn geveltuintjes aangelegd, vaak door bewoners zelf.

Zo Groen Boomperk

Wist je dat adopteren van een boomperk naast leuk ook heel makkelijk is? Wil je een minituintje rondom een boom in jouw straat verzorgen? Vind je het leuk om op die manier te helpen de straat op te fleuren? Lees dan eens …….

Meld je dan snel aan via de ZoGroen-menukaart . De wijkbeheerder neemt dan contact met je op om de mogelijkheden te bekijken.

MMM, natuur om op te (vr)eten

De najaars-struikenactie was een groot succes: op zaterdag 20 november deelde de Groene Loper Enschede aan maar liefst 48 maatschappelijke organisaties, verenigingen en buurtinitiatieven wel 860 fruitstruiken uit. Deze winter kunnen de struiken wortelen en komend voorjaar kunnen dieren en, met een beetje mazzel, ook mensen al genieten van de eerste vruchten. Extra leuk is dat al deze organisaties ook een tegenprestatie leveren voor de natuur in de vorm van nestkastjes, voederplanken, insectenhotels, egelhuisjes etc. Dubbele winst dus!

Subsidie voor kleinschalige boomaanplant

De Provincie Overijssel biedt vanuit het project ‘Iedereen een Boom’subsidie voor kleinschalige boomaanplant. 50% van de kosten van de aanschaf van bomen of bosplantsoen, boompalen, boombanden en grondverbeteraar kan worden gesubsidieerd, tot een maximum van € 2500,-. Let op: het minimumbedrag dat de provincie kan subsidiëren is € 500,-. Dat betekent dus dat er voor minstens € 1000,- moet worden aangeschaft. Meer info is hier te vinden.

foto IVN.nl

Een tip van IVN: online cursus ‘Aan de slag met een levende tuin’

Een bloeiende lente plant je in de herfst! Wil je aan de slag in de tuin, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Volg de nieuwe e-learning ‘Een levende tuin’ met tips van duurzaam tuinontwerper Anne Wieggers, onder andere bekend van het tv-programma BinnensteBuiten.

De Groene Loper Enschede is geïnitieerd vanuit het provinciale programma Natuur voor Elkaar. Hier een link naar hun nieuwsbrief en een mogelijkheid je daarop te abonneren.

We zijn met de Provincie Overijssel en met de gemeente Enschede in gesprek over een nieuwe periode van 2 jaar Groene Loper, om weer vol in te kunnen zetten op vergroening door inwoners. Voor nu wensen we je namens Groene Loper Enschede

fijne feestdagen en een heel groen 2022


  • Delen met je vrienden: