Skip to main content

Kerstpret met Textiel & Fashion Community Overlap in Robson

Heidi Pollemans, Stéfanie van Tuinen en Annemarie Huirne runnen Textiel & Fashion Community Overlap. Overlap richt zich op duurzaamheid, ambacht, (bio-)circulariteit en experiment. Bij Overlap kijken zij hoe mode anders kan worden geconsumeerd. Zij zijn ervan overtuigd dat kleding meer is dan alleen een artikel dat je koopt, het is een expressiemiddel en een manier om in contact te komen met anderen, met aandacht en respect voor mens en natuur.

Om de overconsumptie en overproductie van kleding te verminderen bieden zij in Enschede en omgeving al ruim 3 jaar een alternatief met hun kleding-ruil-leen-concept; de Overlap Fashion Swap. Daarnaast is het ook een plek om elkaar te ontmoeten, zelf dingen te maken, uit te vinden, repareren, restylen, upcyclen en delen op het gebied van textiel onder de noemer: DIY Slow Fashion.

Heidi, Stéfanie en Annemarie nodigen alle wijkbewoners uit om op 16 december van 12.00 tot 17.30 uur naar het Robson Open Huis in kerstsfeer te komen en daar hun (foute) kersttrui te ruilen, hun kerstjurk of andere feestkleding van vorige jaar te ruilen voor iets anders. Of een oude trui tijdens een workshop om te toveren tot een unieke kersttrui. Overlap geeft stylingadvies, organiseert een modeshow en richt een soapstation in met feestkleding. Inb de Fashion X-mas Photoshoot kun je jezelf vastleggen in je ’nieuwe outfit’.

Dit alles vindt plaats in de grote ruimte waar beeldend kunstenaar Ray Andreas zijn werk exposeert. Ook de andere Robson-gebruikers laten graag zien waar ze in hun ateliers mee bezig zijn. En natuurlijk zijn er ook glühwein, chocolademelk, snoep en kersthapjes.

Adres: Blekerstraat 165, Ingang aan de Robsonstraat.

Kijk voor meer informatie op info@over-lap.nl

Tot ziens op 16 december


  • Delen met je vrienden: