Skip to main content

Meer minibibliotheekjes in de wijk?

Een minibibliotheek is een plek waar iedereen gratis boeken kan lenen of ruilen. Vaak is een minibieb een klein huisje, hokje of kastje bij mensen in de voortuin of aan de straat op een plek waar deze niet in de weg staat.

Elke minibibliotheek heeft z’n eigen regels, maar over het algemeen kan je hier gratis boeken lenen. Het is niet de bedoeling dat je de boeken meeneemt om ze vervolgens door te verkopen. De bedoeling is juist dat iedereen meer gaat lezen, en dat wordt op deze wijze een stuk gemakkelijker gemaakt.

Wij willen graag weten of daar in onze wijk ook behoefte aan is en waar dan plekken zijn om dergelijke minibiebs te plaatsen.

Vind jij dat er bij jou in de straat een perfecte plek voor voor een minibieb is, dan horen we dat graag. Ook willen graag weten of er mensen zijn die dit willen beheren.

De kasten moeten nog gebouwd worden en mocht je iemand kennen die daar handig in is, of kun en wil je dat zelf doen dan horen we ook dat graag. Vanzelfsprekend zorgt de wijkraad dat daar een vergoeding tegenover staat.

Om je een indruk te geven van hoe deze kasten er uit kunnen zien een paar voorbeelden.

Je reactie graag naar: secretaris@horstlandenveldkamp.nl


  • Delen met je vrienden: