Skip to main content

Nieuwsbrief Pakhuis Oost

 

  Nieuwsbrief

                        No. 9. februari 2024.

‘In deze nieuwsbrief  informatie over een tweetal bijeenkomsten en een aankondiging.

“Landart, kunst in de natuur”. Woensdag 3 april  19.30 Vestzaktheater  Enschede.

Aankondiging:
25 april 19.30 uur Almelo:  REC.

Lezing Landart kunstenaar Paul de Kort.
Woensdag 3 april. 20.00 uur.
Vestzaktheater Enschede.Moderator: Mark van Loon (Beeldbouw)
Aanmelden: https://ap.lc/nCSZH

Deze bijeenkomst wordt door Pakhuis Oost in samenwerking met de Kunstroute “KunstenLandschap” georganiseerd.

Op deze avond worden twee thema’s behandeld.
Het eerste gaat over het werk van landart kunstenaar Paul de Kort, bekend vanwege zijn vele landart werken in heel Europa. De komende editie van “KunstenLandschap” gaat over het voormalig vliegveld.  Een aantal  beelden van de inleider zijn opgenomen in de kunstroute rondom Lonneker.
Paul de Kort zal een inleiding verzorgen over zijn werk, de achtergronden en zijn keuzes. Hij laat een aantal werken zien en zal uitleggen hoe hij keuzes heeft gemaakt.

Het tweede thema gaat over de vraag hoeveel kunst de weinige en kwetsbare natuur in onze regio aankan.
De Kort zal zijn visie geven op  kunst in de relatie met het landschap en de natuur. Kan een gebied het kunstwerk aan? Is het een bedreiging is de belasting (bijvoorbeeld door gebruik van materiaal en mogelijk bezoek) niet te groot?
Onze gastheer en moderator is Mark van loon.
De bijeenkomst eindigt om 21.30 uur.

Aankondiging.

Energiegemeenschappen.

Donderdag 25 april 19.30 uur
Bibliotheek Almelo

Met:
Margreet Overmeen-Bakhuis. Wethouder Almelo.
Siward Zomer. Landelijke organisatie Energie Samen.
Govert Geldof.
Bram Reinders.

Energie is een basisbehoefte. Het energiesysteem dat wij kennen ondergaat momenteel een transformatie in de zakelijke verdienmodellen binnen de energie-industrie. Maar naast winstgevendheid spelen ook maatschappelijke impact en duurzaamheid een grote rol.

In steeds meer dorpen, wijken en buurten in ons land zijn bewonersgroepen actief met verduurzamen. In de provincie Overijssel werken we toe naar lokaal eigendom en zeggenschap. Zo verduurzamen we onze omgeving, versterken we onze sociale verbinding, en blijft de winst in onze eigen buurten, wijken dorpen en gemeenten. Nu gaat die winst vaak naar buitenlandse investeerders aangevuld met onze subsidies. En dat kan anders, eerlijker!

Op donderdagavond 25 april organiseren we een eerste debat in een serie van media aandacht.

Deze avond verkennen we het thema Energiegemeenschappen zoals Europa dat ziet en ondersteunt met regelgeving en met landelijke deskundigen en voorbeelden uit Overijsel en andere provincies.

Gasten zijn onder anderen Siward Zomer, voorzitter van de landelijke organisatie Energie Samen en Govert Geldof uit Friesland. Zij staan met beide benen in de praktijk. Onze gerespecteerde gastvrouw is wethouder Margreet Overmeen-Bakhuis uit Almelo.

Volg ons ook op:

 


  • Delen met je vrienden: