Skip to main content

Nieuwsbrief Pakhuis Oost

  Nieuwsbrief

                        6 januari 2024

Jongeren met schulden

Hoe ga je daar mee om?

Kun je de pijn verlichten?

Schulden onder jongeren.
18 jan. 19.30 Bibliotheek Enschede.
In samenwerking met Saxion en Stadsbank Enschede.
De stijgende kosten van levensonderhoud en het taboe rond geldzaken maken het cruciaal om dit onderwerp aan te kaarten. Armoede onder jongeren is een groeiend maatschappelijk probleem dat dringend aandacht verdient. Kom, leer en praat mee bij Social Rebel!


Jongeren en hun geld: Op de dag dat jongeren 18 jaar worden, zijn ze voor de wet financieel zelfstandig. Bij een aantal jongeren verloopt dat zonder al te veel moeite. Maar er zijn ook veel jongeren voor wie financieel zelfstandig worden een enorm grote stap is. Om geldproblemen te voorkomen, is ondersteuning voor hen van cruciaal belang. Wel 55% van de jongeren komt soms regelmatig geldtekort, daarnaast is er 70% toename van het aantal jongeren onder de 24 met schulden en 1 op de 3 mbo’ers laat meer dan 1000 euro per jaar liggen doordat ze geen zorgtoeslag aanvragen.

Tijdens de bijeenkomst zal er een gastspreker aanwezig zijn van de Stadsbank Enschede. Deze gastspreker zal vertellen over het belang van bewustwording, oorzaken van schulden, preventie, beschikbare hulpbronnen en ervaringsverhalen.

Een betaalbaar leven: hoe ziet dat eruit? Acht Saxion-studenten van de opleiding Social Work en Pakhuis Oost nodigen jou uit om hierover mee te praten!

Wat kun je vanavond verwachten?

Je kunt een bijeenkomst verwachten waar interactie en het delen van ervaringen centraal staat. Of je nu zelf te maken hebt (gehad) met financiële uitdagingen, werkt met jongeren, of gewoon nieuwsgierig bent naar dit belangrijke onderwerp, we nodigen je uit om deel te nemen, vragen te stellen en samen te werken aan een beter begrip van schulden onder jongeren en mogelijke oplossingen. Deze bijeenkomst kun je zien als een mooie kans om nieuwe perspectieven te ontdekken, van anderen te leren en wellicht tot interessante inzichten te komen. Geniet van de avond en deel je bijdrage aan het gesprek!

Aanmelden

Deze gratis bijeenkomst is voor iedereen. Wil jij er ook graag bij zijn? Meld je dan aan via:
https://bibliotheekenschede.op-shop.nl/3403/social-rebel-schulden-onder-jongeren/18-01-2024
Het programma start om 19.30 uur, vanaf 19.15 uur is er inloop. Graag zien we je dan!


  • Delen met je vrienden: