Skip to main content

Onze nieuwe wijkregisseur

Iwan Bult is vanaf 1 november werkzaam als wijkregisseur in Horstlanden Veldkamp, Laares en Lasonder-Zeggelt-Boddenkamp. Hij volgt Tanja Rijsman in die functie op (zie bericht elders op deze site).

Iwan is afkomstig uit Denekamp. Hij heeft een lange staat van dienst als beleidsadviseur bij die gemeente en later bij Naoberkracht, het samenwerkingsverband van Dinkelland en Tubbergen. Zijn deskundigheid ligt onder meer op het gebied van sport, onderwijshuisvesting en daarvoor op verschillende andere beleidsvelden.

Hij was niet persé op zoek naar een andere baan, maar zag bij toeval vlak vóór zijn vakantie de vacature en besloot op de valreep te solliciteren. En met succes. Ofschoon de procedure in zijn vakantie werd afgerond is het bepaald geen vakantiebaantje. “De verbinder zijn tussen de gemeente, het stadhuis én de samenleving, de inwoners” is wat Iwan aanspreekt in de baan. Tijdens zijn inwerkperiode heeft hij samen met Tanja de wijk(en) verkend. Wat hem opviel was dat er veel nieuwbouw is, dat er hard gewerkt wordt aan verbetering van de infrastructuur en de betrokkenheid van de inwoners bij hun buurt. Men zet zich graag in.

Gevraagd naar zijn eerste indruk noemt hij met name de verkeerssituatie: parkeren, de verkeerscirculatie en de vele wegwerkzaamheden. Maar uiteraard is het nog te vroeg om een genuanceerd beeld van de wijk te geven. Hij is ervan overtuigd dat elke stad, elk dorp en ook elke wijk een eigen DNA heeft. Wij horen graag over een tijdje hoe hij het DNA van HorstlandenVeldkamp zou omschrijven.

Iwan was in het verleden actief als freelancer voor de sportredactie van Tubantia en schrijft nog stukjes voor het magazine van de supportersvereniging van FC Twente Denekamp.


  • Delen met je vrienden: