Skip to main content

Volop bedrijvigheid in de wijk

Het bruist van alle kanten. Over een tijdje stroomt DE Stadsbeek door onze wijk. Van 2 mei t/m eind juli is het Blekerpad afgesloten voor de aanleg van de beek, waarover we al eerder berichtten. Van de Haaksbergerstraat tot in en door het Volkspark. De spade gaat dus in week 17 de grond in.

Langs hetzelfde Blekerpad verschijnt, als alles meezit, over pakweg twee jaar een nieuw stukje wijk. Op het terrein van de voormalige fabriek van Van Hintzberge zijn een aantal koophuizen gepland. Veertien in totaal. De sloop van de oude fabriek start binnenkort. Het stukje wilde tuin naast de fabriek is al eerder dit jaar met de grond gelijkgemaakt. Tot verdriet van de omwonenden. Donderdag jongstleden werden dezelfde omwonenden ingelicht over de nieuwbouwplannen. Architectenburo van der Linde uit Deventer en projectontwikkelaar JOUWwonen uit Oldenzaal lichtten donderdagavond de plannen toe. Er moet nog heel wat water door de nieuwe beek stromen, maar de plannen zien er veelbelovend uit.

Het Robsonterrein naast het Blekerpad is bijna klaar en hoogste tijd voor een feestje. Dat gebeurde donderdag 21 april en veel bewoners waren getuige hoe de vertegenwoordiger van Domijn én van de aannemer Nijhuis de aftrap verrichtte. De laatste onthulde een wandbord samen met bewoonster Debby Broersma. Laatstgenoemd had ook de heerlijke vegahapjes verzorgd voor bij de borrel. Ondertussen groeien de groentes in de moestuin als kool …Een mooie plek in onze wijk


  • Delen met je vrienden: