Skip to main content

Welkom op de ‘Maak-eens-een-praatje’ bijeenkomst op 4 november

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid organiseert Samen1Enschede op 4 november een ‘Maak-eens-een-praatje’ bijeenkomst waar wijkbewoners aan deel kunnen nemen. De bijeenkomst van wordt georganiseerd als Kenniscafé in samenwerking met Werkplaats Sociaal Domein Twente. Schrijfster Alet Klarenbeek van het boek ‘Ik ben niet eenzaam’ verzorgt een inspiratiesessie met als titel ‘een heldere kijk op eenzaamheid’. Voor deelname meldt u info@samen1enschede.nl. Er is plek voor zo’n 100 mensen en vol = vol.

Samen1Enschede is een samenwerkingsnetwerk van zo’n 30 organisaties dat gericht is op het voorkomen en tegengaan van eenzaamheid.

De bijeenkomst staat in het teken van bewustwording en het vergroten van de kennis over eenzaamheid met als doel om het grote aantal eenzame mensen te verminderen. Samen1Enschede wil zicht krijgen op allerlei eenzaamheidsinitiatieven die actief zijn in de stad en hen oproepen deel te nemen aan de bijeenkomsten. Ook is er ruimte voor kleinere initiatieven (bijv. samen koffiedrinken, koken, wandelen, sporten, handwerken). Die kunnen o.a. ondersteuning krijgen van Samen1Enschede in de vorm van een kleine bijdrage en verbonden worden met andere projecten. De bijeenkomst is met name interessant voor bewoners die al actief zijn rondom eenzaamheid, vrijwilligers en voor betrokken professionals, ondernemers en ambtenaren.

Tijdens de bijeenkomst zijn er o.a. presentaties van Samen1Enschede, komen ervaringsdeskundigen en experts aan het woord, worden er bewustwordingssessies aangeboden en is er gelegenheid om onder het genot van een kop soep met een broodje met elkaar in gesprek te gaan.

Voor meer informatie www.maakeenseenpraatje.nl of www.samen1twente.nl of neem contact op met één van de projectleiders van Samen1Enschede, Jeroen Ottink – jeroen@samen1twente.nl, 06-45626663, Monique Beernink, monique@samen1twente.nl, 06-34991134 of Henk Abels, henk@samen1twente.nl, 06-15066973.


Programma Stadsdeel Centrum (Kenniscafé ism Werkplaats Sociaal Domein Twente)

Dagvoorzitter
Jeroen Ottink, projectleider Samen1Twente

Programma

14.00 uur Ontvangst met koffie/thee in Grand Café
14.30 uur Opening door Lian Mannessen, projectleider Werkplaats Sociaal Domein Twente
14.35 uur Inleiding door Monique Beernink, projectleider Samen1Twente
14.40 uur Visie op eenzaamheid door Angelina Schoonewille, directeur Kaliber Kunstenschool/Stuurgroep Samen1Twente
14.50 uur Presentatie Advies Eenzaamheid BAS door Marcel Garritsen, voorzitter Bewoners Adviesraad Sociaal Enschede
15.00 uur Inspiratiesessie Eenzaamheid door Alet Klarenbeek, schrijfster/communicatiedeskundige/
producent 
16.00 uur Keuze uit twee deelsessies: 
– Vragenronde met panel (expert, stuurgroeplid, adviseur, ervaringsdeskundige)
– Bewustwordingssessie ‘Word jij ook eenzaamheidsambassadeur?’ door Emmy Davids,
eenzaamheidstrainer (1 uur)
16.30 uur Ontmoetingsplein in Grand Café met presentaties organisaties, met soep/broodje
17.30 uur Afsluiting

  • Delen met je vrienden: